wimmos.punt.nl
269 Tof, die Ruige Hof
Morgen, 14 september, is er weer de jaarlijkse open dag bij de Schoolwerktuinen.  Wordt altijd goed bezocht door de leerlingen (die vaak hun ouders meenemen) en andere belangstellenden.  Natuurvereniging De Ruige Hof doet ook altijd actief mee.  Tussen 14.00 en 16.00 uur en tussen 18.00 en 20.00 uur wordt er onder deskundige Ruige Hof-begeleiding door de kinderen gevist naar alle gespuis dat zich in het water ophoudt.  Zelf zal ik ook m’n licht laten schijnen over wat er in het water groeit en leeft, en bij het baggeren altijd weer sneeft.  Onder de waterspiegel is het ieder voor zich.  Overleven doe je door je heel erg gedeisd te houden of door flink van je af te bijten.  Het is daar beneden echt geen festival.  Wat dat betreft lijkt het een beetje op de politiek, zeker als het festival niet doorgaat en de haaien bloeddorstig op de loer liggen.

Vorig jaar bij de Ruige Hof in het Centraal Park Gaasperdam:Zo'n bloedzuiger kun je maar het best een beetje op afstand houden, ....
 
 
maar zo'n waterschorpioen kan geen kwaad, zolang hij in de beker zit.
 
Dit voorjaar bij Zon Alom, de thuisbasis van de Ruige Hof:

 
De afgrijselijke kop van de larve van een grote waterkever; met zijn ocellen, de donkere vlekjes op zijn kop, loert hij rooflustig op zijn prooi; zijn vreeslijke kaken zijn bijna te afschuwelijk om het aanzien te verdragen.
 
 
Hier heeft de waterkeverlarve de larve van een lieftallig waterjuffertje te grazen bij haar taille; o, ouders, zoudt u uw kinderen echt aan dit schouwspel blootstellen?
 
 
Een andere keverlarve heeft een andere juffer te pakken.  De juffers zelf laten zich overigens ook niet onbetuigd in het verslinden van ander grut; ze zijn daartoe uitgerust met een moorddadig vangmasker onder hun kop.  De kinderen vinden het allemaal prachtig, de ouders gruwen het meest.

Reacties

Roy op 14-09-2011 00:32
Wim, wat kan je mooi schrijven. De verbingen die maken dat alles weer op haar pootjes terecht komt. De wet van Wim. Het schrijven van een boek over je ervaringen in het leven tot nu toe zou je zeker niet misstaan, sterker, ik voorspel dat het een heuse bestseller wordt .....
Jaap op 12-06-2016 15:01

Bloedzuigers in de sloten zijn totaal ongevaarlijk voor mensen.

En dat een keverlarve een ander beets opvreet is ook niet afschuwelijk, maar normaal.

Wij mensen zijn afachuwelijk wreed, onnadenkend en altijd op lust en geld uit. DAT is pas afschuwelijk

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl